140 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium

2013. április 18.  - 140 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium a következő uniós programozási időszak előkészítésére

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 140 millió forint támogatást nyert a 2014-2020 közötti európai uniós programozási időszak tervezésének előkészítésére az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programjában (ÁROP). A tárca az összeget a tervezéshez szorosan kapcsolódó ágazati stratégiák és hatástanulmányok megalkotására, elkészítésére fordítja.

A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszak hazai vidékfejlesztési programjának tervezése 2012-ben hivatalosan is elkezdődött. A programalkotás a vidékfejlesztési miniszter utasítása alapján kialakított tervezési struktúrában, több munkacsoportban és felelősségi szinten zajlik. A munka támogatására a VM 2012 szeptemberében pályázatot nyújtott be az Államreform Operatív Program „Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése" című pályázati felhívására, melyen 140 millió forintot nyert.

A stratégiák és a hatástanulmányok elkészítésében az illetékes államtitkárságok szakemberei, valamint megbízott külsős munkatársak vesznek részt, kiegészülve a tárca háttérintézményeinek (Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Agrárgazdasági Kutató Intézet) szakértőivel.

A projekt irányítását, így a kapcsolódó menedzsment feladatok ellátását a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet végzi.

(Vidékfejlesztési Minisztérium)