2014. 11. 20. - Messze látó tudomány: felelős válaszok a jövőnek – A tudomány keresztény távlatai

Magyar tudomány Ünnepe - Szeged - Gál Ferenc Főiskola„ Messze látó tudomány: felelős válaszok a jövőnek – A tudomány keresztény távlatai”

A Magyar Tudomány Ünnepe 2014. évi rendezvénysorozatának részeként a Gál Ferenc Főiskola 2014. november 20-án, csütörtökön "Messze látó tudomány: felelős válaszok a jövőnek- A tudomány keresztény távlatai" címmel rendez konferenciát.

Az MTÜ eseményei idén öt kérdéskörnek szentelnek kiemelt figyelmet: a globális kihívást jelentő demográfiai folyamatok, a társadalmi egyenlőtlenségek dimenziói, a fenntartható fejlődés feltételei, az új technológiák és hatásaik, valamint az értékteremtő tudás a testi, lelki egészség, illetve jóllét megteremtésében és fenntartásában.

Konferenciánk „ A tudomány keresztény távlatai” címmel azt a célt tűzte ki, hogy a keresztény erkölcs és szeretet tükrében vizsgálja az egyes tudományterületek - hittudomány, pedagógia, történettudomány, pszichológia, agrártudomány - hatását és felelősségét a bennünket körülvevő természeti és társadalmi problémákat illetően, valamint részese legyen a megoldások megfogalmazásának.
2014. november 20-án rendhagyó oktatási nap lesz. Mivel a konferencián Intézményünk oktatói tudnak előadást tartani, így valamennyi oktatónkat és hallgatónkat szeretettel hívjuk, számítunk részvételükre!

Plakát

Magyar Tudomány Ünnepe a Gál ferenc Főiskolán