A békési Tisza Kálmán Szakképző Intézmény tanulóinak sikerei

A Gál Ferenc Főiskola fenntartásában működő Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjainak az utóbbi időben elért kiemelkedő tanulmányi és kulturális eredményeiről.

Matematikából jeles

Deák Zita, a Tisza Kálmán Szakképző Intézmény 10. M osztályos tanuló részt vett a Mozaik Kiadó internetes matematika tanulmányi versenyén, amely tavaly októberben kezdődött. A résztvevőknek minden hónapban egy 12 feladatból álló feladatlapot kellett megoldaniuk, majd a helyes válaszokat internetes felületen keresztül elküldeni a Mozaik Kiadónak. Deák Zita az ötödik, befejező forduló után az első helyen áll. A hivatalos eredményhirdetésre egy későbbi időpontban kerül majd sor. Felkészítő tanára Nagyné Benkő Ágnes volt.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny csornai döntőjébe jutott Tóth Attila

Kiváló teljesítményének köszönhetően Tóth Attila 14. évfolyamos gépésztechnikus tanuló bekerült az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny legjobb 15 diákja közé. A gödöllői elődöntőt sikeresen abszolváló békési tanuló 48 induló közül kvalifikálta magát az országos fináléba. A március végén Csornán tartandó eseményen újabb szóbeli és gyakorlati feladatok várnak a szakma hazai reménységeire, de ezúttal már csak a 15 legjobb diák mérheti össze tudását. A mezőgazdasági gépésztechnikus tanuló ott is szeretne bizonyítani, egy eredményes szerepléssel pedig megalapozhatja későbbi célját, ugyanis a Főiskolánk szarvasi karán szeretné folytatni tanulmányait, mint mezőgazdasági mérnök. Tanára Szládek László.

Mezőgazdasági gépészek sikere a Gödöllői Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem tudástranszfer épületkomplexumában rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója verseny középdöntőjét a mezőgazdasági gépészek számára. A békési Tisza Kálmán Szakképző Intézményt Földesi Róbert, Rácz Renátó és Szilágyi Szabolcs 11.O. osztályos tanulók képviselték, mivel az iskolán belül megrendezett házi versenyen ők hárman érték el a legjobb eredményt. Az országból – hasonló oktatási célú iskolákból – 108 tanuló jött el és írta meg a szakmát átfogó komplex feladatsort. A legsikeresebb 24 fő versenyző jut be a Vépen 2016. április közepén megrendezésre kerülő országos döntőben.

A most érkezett hír szerint Rácz Renátó bejutott a 24-es döntőbe. Tanára Árdeleán György.