A falu: megjelent az idei első szám!

A Magyar Tudományos Akadémia által közzétett listán az agrár-környezetgazdák és vidékfejlesztők lapja is tudományosan minősített folyóiratként szerepel. A 2013. évi első szám tartalma is ehhez a minősítéshez igazodik.

A lapban megjelent valamennyi tanulmány megfelel a tudományos publikációs követelményeknek: pontos irodalomjegyzékkel és angol nyelvű összefoglalóval rendelkeznek. Mindegyik tanulmányt szakmai lektor ellenőrzött, illetőleg hagyott jóvá. Ettől eltekintve az írások egyáltalán nem bonyolult nyelvezetűek, igen olvasmányosak, és a vidék, a vidéktudomány témakörében igen változatos tematikájúak.

Bencze Szilvia és Kiss István tanulmánya a vidéki térségek gazdasági autonómiájának kérdését elemzi. A szerzők megállapítják az autonómia elérésének szükségességét, és számos – a világ több pontjáról származó – jó példával szolgálnak e témakörben. Bódi Ferenc tanulmánya a helyi szociális ellátórendszer szerepét értékeli elsősorban a hazai, másodsorban a nemzetközi gyakorlatot tekintve, az általánosságokra kitérve. - tovább olvasom

/Forrás: NAKVI/