A Vidék Kalandot választották Európa legjobb kommunikációs programjának

2012. december 11. - A Vidék Kalandot választották Európa legjobb kommunikációs programjának

A Vidék Kaland Program nyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG AGRI) versenyét, melyet a Közös Agárpolitikához (KAP) kapcsolódó kommunikációs programoknak hirdetett meg a KAP fennállásnak 50 éves évfordulójára. A népszerű kezdeményezést 2011-ben indította el a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA). Közlemény.

A megmérettetésre, melyre 2010 után lebonyolított programokkal lehetett nevezni, 118 pályamű érkezett. A pályázatokat független zsűri bírálta, amely figyelembe vette a KAP-hoz való kapcsolódást, értékelte a célkitűzéseket, a kommunikációs stratégiát, a projekt alkalmazkodását a kiválasztott célközönséghez és a program hatását.

Az AGRYA 2012-ben már másodszor bonyolította le a Vidék Kaland Programot. A szervezet városi fiataloknak biztosít lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába.

A Vidék Kaland 2013-ban is folytatódik: a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásának köszönhetően már nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában és Romániában is ismerkedhetnek a városi fiatalok a mezőgazdasággal.

forrás: (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)