A Vidékfejlesztési Minisztérium megvédi a gazdákat

2013. június 13. - A Vidékfejlesztési Minisztérium megvédi a gazdákat (teljes cikk)

A szocialista kormányok idején a családi gazdaságokat háttérbe szorította a hatalombarát nagybirtokos lobbi. Minden állami termőföldet a baloldal mögött álló mamutvállalkozások kaptak használatba, míg a kisbirtokos réteg és az agrárközéposztály fejlődése megtorpant. Szakvégzettséggel bíró emberek szorultak ki az agráriumból, mert talpalatnyi területet sem juttattak nekik haszonbérbe. Közlemény.

A tehénpaparazzóként elhíresült volt államtitkár hivatali ideje alatt nem csillapította a földéhséget. Ezért méltánytalan, hogy ellenzékbe szorulva nem hagyja békében dolgozni a termelőket, állattartókat. Az állami területeket művelő családokat folyamatosan zaklatja, annak reményében, hogy bebizonyítsa: nem tartották be vállalt állattartási kötelezettségüket.

Az eddig „műkörmösnek" titulált aranykalászos gazda területén a közelmúltban ólálkodó képviselő azonban most saját szemével győződhetett meg a helyszínen arról, hogy a nemzeti tulajdonú terület jó kezekbe került. Az MSZP politikusa kénytelen volt elismerni a tisztességes munka valóságát.

Forrás: (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)