Az Agrya programjai segítik a helyi termékek előállítását és értékesítését

2013. február 1. - Az Agrya programjai segítik a helyi termékek előállítását és értékesítését (teljes cikk)

Az élelmiszer-forgalmazásban a helyi termelésből származó értékesítés aránya már 10-12 százalék, miközben a magyar élelmiszerek aránya a belső értékesítésben 70 százalékról 75 százalékra nőtt - mondta a vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten, egy szakmai fórumon.

A fiatal gazdák tevékenysége nélkül nem képzelhető el a magyar mezőgazdaság fejlődése - hangoztatta Fazekas Sándor a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - Agrya által szervezett Vesd Bele Magad! program évértékelő konferenciáján. Elmondta: a családi gazdaságok számára a közvetlen értékesítésen keresztül megnyílt a magyar élelmiszerpiac, amelynek sok eredménye közül kiemelendő a békéscsabai példa, ott 150 kolbászkészítő manufaktúra működik.