Európai elismerés a Vidék Kaland Programnak

2012. december 4.  - Európai elismerés a Vidék Kaland Programnak

A három legjobb, uniós társfinanszírozással megvalósult európai kommunikációs program közé választotta a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) Vidék Kaland Programját az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága (DG AGRI).

A DG AGRI a Közös Agárpolitika (KAP) fennállásnak 50 éves évfordulójára hirdetett versenyt a KAP-hoz kapcsolódó kommunikációs programoknak. A megmérettetésre, melyre 2010 után lebonyolított programokkal lehetett nevezni, 118 pályamű érkezett.

A pályázatokat független zsűri bírálta, amely figyelembe vette a KAP-hoz való kapcsolódást, értékelte a célkitűzéseket, a kommunikációs stratégiát, a projekt alkalmazkodását a kiválasztott célközönséghez és a program hatását.

Az AGRYA 2012-ben már másodszor bonyolította le a Vidék Kaland Programot. A szervezet városi fiataloknak biztosít lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába.

A Vidék Kaland 2013-ban is folytatódik: a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásának köszönhetően már nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában és Romániában is ismerkedhetnek a városi fiatalok a mezőgazdasággal.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)