Fazekas Sándor: összefogott a nemzet az ország megvédése érdekében

2013. június 6. - Fazekas Sándor: összefogott a nemzet az ország megvédése érdekében

Nemzeti egység jött létre annak érdekében, hogy megbirkózzunk a Duna áradásával, megvédjük a településeket, a termőföldeket, értékeinket – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen. Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy rendkívüli körülmények között ünnepeljük a világnapot, hiszen jelenleg is az árvízzel küzd az ország.

Magyarország már sokszor bizonyította, hogy nehéz helyzetekben összefog az ország, az életek és a javak megmentése érdekében – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyre szélsőségesebbé váló időjárás összefügg a civilizáció tevékenységével; a globális klímaváltozás okozta kihívásokra, kérdésekre pedig meg kell találni a szükséges válaszokat, konkrét intézkedéseket.

Megfelelő oktatás nélkül egyetlen társadalom sem lehet sikeres – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a Pedagógusnap alkalmából is rendezett ünnepségen. Fazekas Sándor úgy fogalmazott: a nagy állami rendszerek, így az oktatás átszervezésében fontos szerepet kapnak a Vidékfejlesztési Minisztérium alá tartozó intézmények is. A tárca célja, hogy olyan erős vidékfejlesztési oktatási hálózat jöjjön létre az országban, amely megfelelő képzést, kiemelkedő szakembereket, tan- és mintagazdaságokat, munkalehetőséget biztosít a vidék számára.

Az ünnepségen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár és Poprády Géza közigazgatási államtitkár átadta a Környezetünkért Díjat, a Környezetünkért Emlékplakettet, a Zöld Toll Díjat, a Nagyváthy János Díjat, valamint Miniszteri Elismerő Oklevéllel köszönték meg a szakemberek munkáját.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)