Fiatal docens koordinálja az újraindítást

A szeged-csanádi egyházmegyében működő Gál Ferenc Főiskola vezetése ez év szeptemberétől Dr. Barancsi Ágnes főiskolai docenst kérte fel az intézmény mezőtúri Térségfejlesztési Innovációs Központjának vezetésére.

- Az oktatás és közigazgatás területén zajló átrendeződések nyomán a főiskolánk átalakuló képzési és minőségpolitikájában kiemelt szerepet kap az agrárium és a vidékfejlesztés iránti elkötelezettség.
Az önkormányzattal együttműködve, a Mezőtúron létesítendő multifunkcionális mezőgazdasági és vidékfejlesztési karunkat szilárd gazdasági alapokra kívánjuk helyezni; vidéki-térségi oktatási bázissá, közösségi térré és versenyképes tudásközponttá szeretnénk fejleszteni - vázolta a vezető.

Így a felsőoktatás és kutatás területén, valamint az üzleti szférában eddig megszerzett ismereteimet, gyakorlati tapasztalataimat a jövőben - immár az intézmény helyi alkalmazottjaként - a főiskolai élet mielőbbi újraindítása érdekében szeretném kamatoztatni.
Meggyőződésem, hogy más alapokra kell helyezni a korábbi, kizárólag a hagyományokra és a nosztalgiára építő oktatási elgondolásokat. Kitartó, áldozatos, kemény munka és teljes szemléletbeli, innovatív megújulás szükséges ahhoz, hogy az egykori főiskola kapuját ismét ki tudjuk tárni.
A készülő kari fejlesztési koncepciónk szerint új és újszerű képzéseket, programokat tervezünk megvalósítani, és a fenntartónk filozófiájával is messzemenőkig öko-szociális piacgazdaság eszméjét próbáljuk képviselni - tette hozzá Dr. Barancsi Ágnes.

/forrás: Új Néplap - 2012. szeptember 10./