Föld-napi Bio- és Helyi Termék Seregszemle

Észak-magyarországi Föld-napi Bio- és Helyi Termék Seregszemlét rendeznek április 20-án, szombaton 10 és 18 óra között a miskolci Technika Házánál (Görgey u. 5.), amelynek részeként ingyenes magbörzét is tartanak.

Egész napos, színes Föld-napi programokra várják az észak-magyarországi mezőgazdasági termelőket, helyi termék előállítókat és szórakoztató programokra nyitott családokat. A helyi identitást erősítő, a vidéki közösségek erősítését szolgáló mezőgazdasági, kulturális, gasztronómiai seregszemle a helyi közösségek bevonásával valósul meg. A rendezvény segíti a magyar vidékről alkotott összkép javítását, segíti az észak-magyarországi régión belüli térségek közti kapcsolatok elmélyítését, közösségi élményt nyújt és erősíti az összetartozást, segíti a térségek helyi termék előállításához kapcsolódó hagyományainak bemutatását. Emellett bemutatkozási lehetőséget nyújtanak Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia, illetve a megvalósítását lehetővé tevő Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat bemutatására.

A rendezvény részeként 10 és 14 óra között magbörzét tartanak, amelyen a megjelenés a regisztráló kertészkedőknek díjtalan. A szervezők kérik a részvételi szándék jelzését az alábbi elérhetőségek egyikén keresztül:

A rendezvény részletes programot is tartalmazó meghívója, valamint a magbörzére való felhívás a cikk alján, a csatolmányok között elérhető.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinaszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg csaknem 2,5 millió forintos támogatással.

Forrás: Észak-Magyarország Flórája és Faunája Alapítvány

Meghívó 1.17 MB pdf
Magbörze - felhívás 1.2 MB pdf