Fotópályázat a családi gazdálkodásról

Fotópályázat a családi gazdálkodásrólMájus 1-ig lehet indulni családi gazdálkodást bemutató képekkel egy nemzetközi fotóversenyen. A hat zsűri által és az öt közönségszavazatok alapján kiválasztott díjazott értékes pénznyereményben részesül.

A családi gazdálkodás nemzetközi éve alkalmából pályázatot indított a World Rural Forum és az AgriCultures Network, olyan fotókat várva, amelyek képek segítségével teszik még felismerhetőbbé ezt a gazdálkodási formát, segítik azt, és szélesebb körű részvételre ösztönöznek az év programjaiban. A képeknek az alábbi mottót kell megjelenítenie: „Családi gazdálkodás: éltetjük a világot, figyelünk Földünkre”. Az indulóknak képileg kell ábrázolnia a fenntartható, többfunkciós családi gazdaságok erejét, lehetőségeit és kihívásait világszerte, ennek minden sokszínűségében és kontextusában.

A nevezési határidő május 1., de a szervezők kérik, hogy hamarabb küldjék el a képeket. A győzteseket – a 400 eurós fődíjban részesülőt és a földrészenként egy-egy második helyezettet, akik 200-200 eurót kapnak – egy hattagú nemzetközi zsűri fogja kiválasztani. Emellett közönségszavazatok alapján is kiosztanak öt díjat, amely 100-100 euróval jár. A nyerteseket októberben fogják bejelenteni.

Nevezni ide kattintva vagy a fotók elküldésével lehet a photocompetition@ruralforum.net címre.

Bővebb információk – angol, francia és spanyol nyelven – ide kattintva érhetőek el.

Forrás: AgriCultures Network