Generációváltás a mezőgazdasági szaklapkiadásban

2013. február 4.  - Generációváltás a mezőgazdasági szaklapkiadásban

Az ország kétszáz településén érhetők el a Magyar Agrárkamara által működtetett gazdálkodási információs szolgálatok, amelyek segítik a gazdálkodókat - emelte ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az idei mezőgazdasági könyvhónap megnyitóján Budapesten.

Az ágazatban tevékenykedőket havonta 13 szaklap és azok 18 melléklete szolgálja ki, olvasóik száma pedig eléri a 600 ezret - ismertette az adatokat a miniszter.

A miniszter beszélt arról is, hogy generációváltás következett be a szaklapkiadásban, előtérbe kerültek az interneten elérhető információk. Példaként említette a Magyar Mezőgazdaság Kiadót, amely a szakmai anyagoktól a támogatásokig, napi frissítéssel közli honlapján a termelőket érintő legfontosabb információkat.

A megnyitón életműdíjjal tüntetették ki Modláné Görgényi Ildikót, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság főigazgatóját. A díjat átadó Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) főigazgatója hangsúlyozta, hogy a kitüntetett gépészmérnök és mérnök-tanár végzettségű, és szakkönyvet írt a mezőgazdasági gépesítésről.

A könyvhónap keretében vidéki helyszínekre is ellátogatnak a kiadók és szerzők, az első hely Szolnok lesz.

Forrás: MTI