Határozottabb fellépést ígér Budai Gyula a magyar termékek érdekében

2013. január 30.  - Határozottabb fellépést ígér Budai Gyula a magyar termékek érdekében

Még határozottabban lépünk fel a magyar termelők és termékek érdekében a jövőben és még intenzívebben ellenőrizzük a belső piacokat- mondta Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Körmenden, a magyar tulajdonban lévő Babati Húsüzemben. Az államtitkár hozzátette a nagybani és termelői piacokon kívül konkrét cégekre is kiterjesztik az ellenőrzéseket.

Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban azokat a hazai húsüzemeket kereste fel, amelyek fennmaradása és a munkahelyek megmentése önkormányzati segítséggel valósulhatott meg. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Körmenden működő Babati Húsfeldolgozó Kft. jó példa arra, hogy a húsipari válság nem a teljes ágazatot érinti, hiszen egy 140 embert foglalkoztató, fejlődő cégről van szó, amely minőségi termékekkel tud jelen lenni a piacon.

Babati Zoltán a húsüzem tulajdonosa szerint nem sopánkodni kell, hanem célokat kitűzni és elérni azokat. A szakember azt is aláhúzta, bízik abban, hogy az új agrárkamara megoldja az értékesítéssel kapcsolatos problémákat, és így a hazai üzletek polcaira egyre több magyar termék kerülhet.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája
Kép: Varga György, MTI