Hungarikum grafikai pályázatot hirdet a VM

2013. március 1. - Hungarikum grafikai pályázatot hirdet a VM

Mától lehet pályázni a hungarikum tanúsító védjegy grafikai megjelenésének kidolgozására. A grafikának ki kell fejeznie a hungarikum fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget, meg kell testesítenie és szimbolizálnia annak jellemzőit. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt grafikai pályázat benyújtására május 2-áig van lehetőség. Közlemény.

A hungarikum olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. A hungarikumot belföldön és külföldön is a magyarság kiemelt értékeként tartják számon, vagy védett természeti érték, vagy kiváló nemzeti érték.

A győztes grafikai megoldás – más feltételek mellett – tartalmazza a „hungarikum" kifejezést, továbbá könnyen azonosíthatónak és más védjegyektől jól megkülönböztethetőnek, egyszerűnek, érthetőnek, felismerhetőnek, emellett minden reklámhordozón és minden szokásos felhasználási formában könnyen alkalmazhatónak és bármely nyomdai felhasználásra alkalmasnak kell lennie.

A pályázati felhívás és a pályázati nyilatkozat letölthető innen.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)