Látogatóban fiatal gazdáknál - szakmai tanulmányút-sorozat

2012. december 6. - Látogatóban fiatal gazdáknál - szakmai tanulmányút-sorozat Magyarországon és Szlovákiában

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA együttműködve a Szlovákiai Fiatal Gazdák Szövetségével (ASYF) szakmai tanulmányút-sorozatot szervez szlovákiai és magyar fiatal gazdáknak 2013 januárjában és februárjában.

A tanulmányutakon fiatal gazdák által irányított magyarországi és szlovákiai gazdaságokat látogatnak meg a résztvevők. A szakmai utak elsődleges célja a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatok cseréje és a fiatal gazdák közötti szakmai együttműködés erősítése.

A tanulmányutak 2013. január 17. és február 21. között zajlanak három magyarországi és két szlovákiai helyszínen. A szakmai utak érintik a főbb ágazatokat, így többek között szántóföldi növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és kertészettel foglalkozó gazdaságokkal ismerkedhetnek meg a 40 év alatti gyakorló gazdálkodók.

A szakmai tanulmányutakra a szervezők várják mind a magyarországi, mind a szlovákiai résztvevőket. A magyarországi résztvevők az AGRYÁ-nál jelentkezhetnek 2013. január 7-ig. A program részletesebb leírása és a jelentkezési lap elérhető a www.agrya.hu weboldalon.

A szlovákiai és magyarországi fiatal gazdák szorosabb szakmai együttműködésre törekszenek. Ebben a folyamatban fontos állomás volt a 2012 novemberében V. Németh Zsolt magyar és Stefan Adam szlovák államtitkár részvételével lebonyolított fiatal gazda konferencia.

forrás: (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)