Lezárult a Nemzeti Vízstratégiát bemutató országos fórumsorozat

2013. június 1. - Lezárult a Nemzeti Vízstratégiát bemutató országos fórumsorozat (teljes cikk)

A Nemzeti Vízstratégai fenntartható vízgazdálkodást céloz meg - hangsúlyozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Somogyváron, a vizek mennyiségi és minőségi védelméről, a vízgazdálkodásról és aszálykezelésről készült konzultációs vitaanyagról folytatott országos fórumsorozat záróeseményén.

A miniszter kiemelt jelentőségű feladatként említette a víz visszatartását a Kárpát-medencében, az ár- és belvíz elleni védekezést, továbbá a víz tárolását és a víz minőségének megőrzését. Ennek érdekében szükségesnek nevezte az árvíz és belvízvédelmi rendszereknek átépítését, bővítését, fejlesztését, illetve a víztároló kapacitások növelését.

A jövő vízügyi, öntözésfejlesztési és aszálykezelési politikáját megalapozó, a fenntarthatóságot biztosító szakmai program a véglegesítést követően a nyár folyamán kerül a kormány elé - mondta a miniszter. Jelezte: miután a társadalmi vita már befejeződött, a következő lépés a beruházási igények felmérése, a kormány elé kerülő vízstratégia pedig a főbb irányokat fogja meghatározni.

Forrás: MTI