Magyarország is részt vesz Európa legnagyobb nemzetközi bio-szakvásárán

2013. február 12. - Magyarország is részt vesz Európa legnagyobb nemzetközi bio-szakvásárán

A Vidékfejlesztési Minisztériumot Tóth Katalin helyettes államtitkár képviseli Európa legnagyobb nemzetközi bio-szakvásárán a február 13-16. között megrendezendő nürnbergi BioFach szakkiállításon.

A kiállítás díszvendége Románia egy miniszteri találkozót is szervez "Biogazdálkodás – látóhatárok 2020" címmel, melyen Tóth Katalin is részt vesz.  A konferencia legfőbb témája egy környezetbarát, dinamikusan fejlődő agrárium létrehozása és megvalósítása.

A nemzetközi vásáron Magyarország egy 100 négyzetméteres standdal jelenik meg, ahol 13 magyar cég mutatja be színvonalas minőségi biotermékeit. A magyar standokon többek között alma, almalé, szárított almatermékek, körte, spárga, konzervek, befőttek, gyógynövények, gyógyteák, teák, gabonakávé, margarin, nápolyi, lisztek, tészta, tejhelyettesítők, tönkölybúzás sóspálcika, valamint bor is lesz kiállítva. Az idei BioFach vásár magyar aranyérmesének, a Gajdos Pincészetnek Mundus Vini Nagy Aranyéremmel kitüntetett borai is megkóstolhatók.

Magyarországon a legtöbb magyar biotermelésben érintett cég kisebb méretű családi vállalkozás, melyek megerősödéséhez, sikeres működéséhez az exportpiac is jelentősen hozzájárulhat. A több mint 130 országból látogatókat vonzó nürnbergi BioFach szakkiállításon való megjelenés ezért számukra nagy lehetőséget jelent.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája