Magyarország kedvező adottságokkal rendelkezik a biogazdálkodás területén

2013. március 23.  - Magyarország kedvező adottságokkal rendelkezik a biogazdálkodás területén (teljes cikk)

Magyarország reményeink szerint díszvendégként jelenhet meg a 2014-es nürnbergi BioFach szakkiállításon és vásáron- közölte Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen. Közlemény.

Európa legnagyobb nemzetközi bioszakvásárán a díszvendégként való megjelenés kiemelkedő lehetőséget biztosíthat a minőségi biotermékek, valamint hazánk bemutatkozására is - húzta alá Tóth Katalin.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, Magyarország kedvező adottságokkal rendelkezik a biogazdálkodás területén, amit célszerű még jobban kihasználni. Hozzátette, a biogazdálkodás világszerte fejlődő ágazat, folyamatosan növekszik a termelés és a fogyasztás is, ugyanakkor a verseny is fokozódik ezen a területen. Tóth Katalin leszögezte, a kiváló minőségű, magas beltartalmi, hazai termesztésű és feldolgozású biotermékek jelentős exportlehetőséget képviselnek, valamint kiválthatnák a beáramló import biokésztermékeket, javítva a mezőgazdaság, illetve a hazai kereskedelem mérlegét.