Medgyasszay László az MNVH új elnöke

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2013. április 4-i elnökségi ülésén V. Németh Zsolt, a VM vidékfejlesztésért felelős államtitkára bemutatta Medgyasszay Lászlót, a testület új elnökét.

Az 1941-ben született Medgyasszay László 1966-ban állatorvosként végzett. 1989-ben csatlakozott a MDF-hez, létrehozta a párt első falutagozatát Győr-Ménfőcsanakon, és részt vett a népfőiskola újraélesztésében. 1993-ban földművelésügyi politikai államtitkárrá nevezték ki, nevéhez fűződik a falugazdász-hálózat megszervezése. 1999-ben egyéni képviselői indítványt nyújtott be a földtörvény módosítására, hogy megakadályozza a külföldiek illegális termőföldszerzését. Többször tagja volt az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának és dolgozott a környezetvédelmi bizottságban. Részt vett az oktatási-kulturális élet szervezésében is, sokat tett például a Kultúrával a Nyugat Kapujában amatőr művészeti fesztivál elindításáért.

„Számomra külön öröm, hogy régi jó ismerősömet, sőt barátomat köszönthetem ezen a poszton” – fogalmazott V. Németh Zsolt, aki hozzátette, hogy olyan embert választottak a pozícióra, aki jól ismeri az agráriumban és általában a vidékfejlesztésben aktuális problémákat, a közéletet, otthonosan mozog a politikában, azonban mégsem pártpolitikus. Az államtitkár kiemelte Medgyasszay László együttműködési készségét, a téma iránti fogékonyságát, és azt, hogy aktív politikusi időszakában bár elsősorban agrárszakemberként tevékenykedett, számos más, az agráriumon kívüli vidékfejlesztési témában dolgozott ki és nyújtott be ötletet, törvényjavaslatot. Emellett ő volt az, aki, mint politikus, működése során – természetesen a jó ügy érdekében – a végletekig képes volt arra, hogy feszegesse a pártkereteket. „Medgyasszay László személyében igazi reprezentatív személyiséget tisztelhetünk az MNVH élén” – zárta beszédét V. Németh Zsolt, aki ezt követően bemutatta az Elnökséget és tagjait az új elnöknek. - tovább olvasom

Forrás: NAKVI, VM Sajtóiroda