Medgyasszay László az MNVH új elnöke

2013. március 26. - Medgyasszay László az MNVH új elnöke

Március 7-ével Medgyasszay Lászlót nevezte ki a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnökévé Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Közlemény.

Az 1941-ben született Medgyasszay László 1966-ban állatorvosként végzett. 1989-ben csatlakozott a MDF-hez, létrehozta a párt első falutagozatát Győr-Ménfőcsanakon, és részt vett a népfőiskola újraélesztésében. 1993-ban földművelésügyi politikai államtitkárrá nevezték ki, nevéhez fűződik a falugazdász-hálózat megszervezése. 1999-ben egyéni képviselői indítványt nyújtott be a földtörvény módosítására, hogy megakadályozza a külföldiek illegális termőföldszerzését. Többször tagja volt az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának, dolgozott a környezetvédelmi bizottságban. Részt vett az oktatási-kulturális élet szervezésében is, sokat tett például a Kultúrával a Nyugat Kapujában amatőr művészeti fesztivál elindításáért.

Az MNVH korábbi elnöke, Csatári Bálint február 1-jével mondott le vezetői tisztségéről, de továbbra is az elnökség tagja marad.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a vidékfejlesztésben érintett szereplők érdekegyeztető, támogató és kapcsolattartó szervezete.

Forrás: (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)