Megalakult a Hungarikum Klub

2013. július 18. - Megalakult a Hungarikum Klub TELJES CIKK

Megalakult a Hungarikum Klub, a fórum a már hungarikummá nyilvánított nemzeti értékek képviselőinek és a Hungarikum Bizottság tagjainak részvételével tartotta alakuló ülését csütörtökön, Budapesten.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke az ülést követő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a klub célja egy olyan fórum létrehozása a hungarikumok gyűjteményében szereplő értékek képviselőinek és a bizottság tagjainak, ahol az aktuális kérdések mellett a védett értékek jogvédelméről egyeztethetnek.

A szervezet a Hungarikum Bizottság 14 tagjából és a jelenleg 16 hungarikummá nyilvánított nemzeti érték képviselőjéből áll.

Az első ülésen a testület a határon túli magyar értékekkel - épített örökség, népszokások, ételkészítési hagyományok - is foglalkozott, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek - közölte a miniszter. A bizottság működési forrásaiból 200 millió forintos kommunikációs keret áll rendelkezésre különböző kiadványok megjelentetésére, honlapfejlesztésre; a közbeszerzési eljárások folyamatban vannak.