Programbeszámoló - HELYI TERMÉK-HAGYOMÁNY, HÁLÓZAT AVAGY FIATAL KUTATÓK VIDÉKEN

Létrehozva: 2015.05.06 09:06

2015. 04. 23. - Konferencia beszámolóA helyben előállított, ellenőrzött termékek iránt egyre növekszik a magyar vásárlók érdeklődése. A Földművelésügyi Minisztérium ezt a pozitív folyamatot erősítve a 2015. évet a helyi termék évének nyilvánította.

A stratégiai elvekhez igazodva a Gál Ferenc Főiskola a „Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című projekt keretén belül 2015. április 23-án tudományos konferenciát szervezett Mezőtúron a Városi Oktatási Centrumban.

Tovább

2013. 05. 11. - VI. Mezőtúri Mérnökök Találkozója

Létrehozva: 2013.05.15 22:37

2013. május 11-én immáron VI. alkalommal rendezte meg a Mezőtúri Mérnökök Baráti Köre Egyesület  a Mezőtúri Mérnökök Találkozóját. Az öregdiákok évfolyam találkozóját az elhunyt tanárok és diákokért végzett koszorúzás követte. Gál Ferenc Főiskola rektora Dr. Kozma Gábor együttműködési szándékát fejezete ki az egyesülettel a hagyományos éves közgyűlésen. A nap végén a szervezet elnöke, Nagypál Ferenc pohárköszöntővel üdvözölte a résztvevőket. 1973 óta hagyomány a mezőtúri Főiskolán a VALÉTA rendezvénysorozat, melynek fénypontja a Gyűrűavató. Ezen alkalomra egységesen készített VALÉTA gyűrűk avatása jelzi, hogy lezárult az egykori hallgatók életének egy újabb korszaka. A speciális kerámia kupákba helyezett gyűrűk csilingelése, az avatására választott nemes bor gyűrűről való leivása örök érvényűen felejthetetlenné teszi az öreg diákok számára az elmúlt évek különleges pillanatait, élményeit.

Képek az eseményről (fotó: Hegedűs Sándor)

Tovább

MNVH megyei referens bemutatkozása a J-N-Sz Megyei Civil Szervezetek IV. Konferenciáján

Létrehozva: 2013.03.22 22:27

A civil törvény végrehajtása, bírósági nyilvántartásba vétel, jogi szabályozások, pályázati lehetőségek és a hálózatépítés köré szerveződött az a gyakorlati tapasztalatcsere, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Szervezetek IV. Konferenciáján folytattak 2013. március 22-én a megye székhelyen.

Dr. Kállai Mária a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntő beszédében kiemelendő momentumnak tekintette a megyei civil, köz és versenyszféra közötti jó szakmai kommunikációt, a civil összefogás erősödését és a partneri kapcsolatokra épülő work shopok munkáját.

„Ez a civil tanácskozás jó helyszíne a gondolatcserének. Fontos, hogy a haladás érdekében mozgósítani lehessen az érintett szervezeteket” –hangsúlyozta Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Tovább

II. Roma Akadémián a MNVH referensek

Létrehozva: 2013.02.27 21:10

Az NFM és a NAKVI Esélyegyenlőségi Programirodája (EPIR) szervezésében Vidékfejlesztési Roma Akadémia II. „Szociális gazdaságfejlesztés, szociális szövetkezetek” címmel rendeztek február 27-én szakmai napot.

Szakmai napot tartottak február 27-én a szaktárca épületében Vidékfejlesztési Roma Akadémia II. „Szociális gazdaságfejlesztés, szociális szövetkezetek” címmel február 27-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) Esélyegyenlőségi Programirodája (EPIR) közös szervezésében lebonyolított szakmai napon a szervezők elméleti áttekintést és gyakorlati ismereteket kívántak nyújtani a szövetkezeti működés megértésére. Lehetőséget biztosítottak a témában érintetteknek és a pályázatban érdekelt célcsoport tagjainak a fogalmak tisztázásán túl olyan tevékenységek megtalálására, kialakítására, amelyek fenntartható foglalkoztatást tudnak biztosítani, ezzel elősegítve a gazdasági aktivitást és önfoglalkoztatást.

Tovább