Regionális képzési és kutatási konzorcium Mezőtúron

2016. február 10-én Mezőtúron 41 taggal megalakul a Regionális Duális Képző és Technológiai Kutató-Fejlesztő Központ Konzorcium.

Regionális képzési és kutatási konzorciumot hozott létre a Gál Ferenc Főiskola Mezőtúron

A mezőtúri Városháza dísztermében február 10-én ünnepélyes körülmények között írták alá a Regionális Duális Képző és Technológiai Kutató-Fejlesztő Központ Konzorcium alapító okiratát.

A 40 alapító tagból 32 tag képviselői ezen alkalommal látták el kézjegyükkel a dokumentumot, a többiek aláírására külön kerül sor. Nem tudott jelen lenni, de külön üzeneteikben üdvözölték az aláírást az AXIAL Kft., a LINAMAR Zrt. és a RAFI Hungária Kft. vezetői.

A konzorcium létrejöttét köszöntötte Kiss-Rigó László püspök, Herzceg Zsolt mezőtúri polgármester, Kozma Gábor főiskolai rektor, Boldog István országgyűlési képviselő, valamint Hubai Imre, a Magyar Agrár, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara megyei igazgatója. A konzorcium szak- és felnőttképzéseket, felsőoktatást és kutatásokat fejlesztő, koordináló szerepet kíván betölteni a Tisza-völgy régióban és a Kőrös-mentén, működésének hátterét a Gál Ferenc Főiskola biztosítja mezőtúri Európai Tisza Régió Stratégia Intézetében Fórizs Zoltán irányításával. 

A Konzorciumi megállapodás első példányát a Gál Ferenc Főiskolát fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László püspök is aláírta. A további aláírók között mezőgazdasági, ipari, szolgáltató cégek vezetői, önkormányzatok, kamarák képviselői, az NGM és az FM fenntartásában működő szakképző intézmények igazgatói. Az aláírók között volt Herczeg Zsolt mezőtúri polgármester mellett Kerekes Miklós ajaki polgármester, a TÖOSZ társelnöke, Újvári Imre tiszafüredi polgármester és Izsó Gábor békési polgármester.

A konzorciumi aláírás után három stratégiai megállapodást kötött a Gál Ferenc Főiskola. A GFF rektora, Dr. Kozma Gábor, megállapodást írt alá Kerekes Miklós ajaki polgármesterrel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége társelnökével, valamint dr. Sziráki Andrással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. A harmadik együttműködést, amely egy  szakmaorientációs köznevelési pedagógiai program fejlesztésére irányul, Sági István, a KLIK Mezőtúri Tankerületének igazgatója írta alá.     

 

AGRÁR-MÉRNÖKTANÁR KÉPZÉS 70. ÉVFORDULÓJA

KONZORCIUMI TAGOK LISTÁJA

1. SZÁMÚ HÍRLEVÉL

2. SZÁMÚ HÍRLEVÉL 

3. SZÁMÚ HÍRLEVÉL

 SAJTÓMEGJELENÉSEK

GALÉRIA

 

MEZŐTÚRI VÁROSI TELEVÍZIÓ - FELVÉTELE 

MEZŐTÚRI VÁROSI TELEVÍZIÓ - INTERJÚK