Rektori köszöntő

Szeretettel és tisztelettel üdvözlöm a Gál Ferenc Főiskola mezőtúri oktatási intézményének honlapján!

A közoktatás/felsőoktatás, valamint a közigazgatás területén zajló és várható átrendeződések, strukturális változások nyomán a Gál Ferenc Főiskola átalakuló képzési és minőségpolitikájában a jövőben kardinális szerephez jut az agrárium és a vidékfejlesztés iránti elkötelezettség. Mindehhez, valamint a kor igényeihez is igazodó felsőoktatás, felnőttképzés kialakítása érdekében a főiskola 2011. december 1-jétől Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Intézetet, majd 2012. szeptember 1-től Térségfejlesztő Innovációs Központot hozott létre Mezőtúron. Az intézmény a jelenlegi hitéleti, szociális és pedagógus képzései mellett a Mezőtúr városában létesítendő multifunkcionális mezőgazdasági és vidékfejlesztési karán (telephelyén) új szakokkal, képzésekkel, programokkal kívánja bővíteni oktatási palettáját.

A főiskola vidéki-térségi oktatási bázissá, közösségi térré, továbbá tudományos és nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező, versenyképes tudásközponttá szeretne fejlődni. A készülő komplex kari fejlesztési koncepció szerint, új és újszerű képzéseket, programokat tervez megvalósítani, és elsődlegesen a fenntartó filozófiájával is messzemenőkig egyező ökoszociális piacgazdaság eszméjét próbálja képviselni.

Az út, amin haladunk az eredményes, innovatív és piacorientált emberközpontú gondolkodás felé vezérel bennünket.

Rendkívül kitartó, áldozatos, kemény munkára, teljes szemléletbeli, innovatív megújulásra lesz szükség ahhoz, hogy az egykori főiskola kapuját ismét ki tudja tárni.

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt bennünket. Bízunk benne, hogy Ön is szakmai partnerünkké, hallgatónkká válik, együtt tudjuk intézetünket a térség egyedülálló, innovatív vidékfejlesztési oktatási bázisává fejleszteni.

Dr. Kozma Gábor
rektor

Főiskoláról menü