Sajtóközlemény - Megkezdődtek az építési munkák az EREX 2000 Kft. mezőtúri telephelyén

Pályázati tábla - EREX 2000 Kft.Az EREX 2000. Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság „Meglévő nyílászáró gyártó- és összeszerelő üzemek felújítása és bővítése Mezőtúron” című ÉAOP-1.1.1/D-12-2013-0097 azonosító számú projekt 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív program támogatási keretében. A 100 millió forintos összköltségvetésű beruházásban egy 793,38 m2.hasznos alapterületű modern üzemcsarnok valósul meg épület átalakítással.

Az EREX 2000. Kft. a Mezőtúr Cs. Wagner J.u.1., szám alatti bérelt telephelyén (a terület nagysága 0,099503 ha) lévő épületet kívánja átalakítani, melynek hasznos alapterülete az átalakítás után 793,38 m2 lesz.

Az átalakítást követően egy helyszínen történik a gyártás és az összeszerelés is. Magyarországon egyedüli késztermék előállító és forgalmazó a Kft. a kompozit anyagok (üveg- és telített poliésztergyanta keveréke - pultrusion composite) területén. Ez egy innovatív anyag, mely későbbi karbantartást nem igényel, könnyű, nem vezeti a hőt és elektromosságot, könnyű, de nagy teherbírású. Ezen anyagok ötvözik a fém és a műanyag legjobb tulajdonságait, így nyílászárók mellett ezen anyagból kiváló tulajdonságú vázszerkezetek, térkitöltő szerkezetek, csatornafedelek, stb készíthetőek. A cég termékeivel, innovatív anyagok felhasználásával, azt a célt hivatott elérni, hogy terjesztésükkel hozzájáruljon a fenntartható fejlődéshez, melyeknek az előállítása nem terheli meg a környezetet, tartós, jelentősen megnövelt élettartam mellett. Egyben erősíti a termékbe helyezett bizalmat, így a márkahűséget is ami új eladásokat generál. Újrahasznosított anyagokat tartalmaz, költséghatékony és korszerű technológiai megoldásokat, melyek az életciklus lejártakor, közömbösen viselkednek nem szennyezve a környezetet.

A fejlesztés eredményeként az anyagmegmunkáláshoz szükséges gépek is beszerzésre kerülnek.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 1 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 4 darab új munkahelyet teremt.

További információ kérhető:

Király Károly ügyvezető igazgató