Sajtóközlemény - Megvalósult az EREX 2000 Kft. mezőtúri telephelyfejlesztés beruházása

Pályázati tábla - EREX 2000 Kft.Az EREX 2000. Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság „Meglévő nyílászáró gyártó- és összeszerelő üzemek felújítása és bővítése Mezőtúron” című ÉAOP-1.1.1/D-12-2013-0097 azonosító számú projekt 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív program támogatási keretében. A 100 millió forintos összköltségvetésű beruházásban egy 793,38 m2.hasznos alapterületű modern üzemcsarnok valósult meg épület átalakítással és az ahhoz tartozó eszközbeszerzéssel.

Az EREX 2000. Kft. a Mezőtúr Cs. Wagner J.u.1., szám alatti bérelt telephelyén (a terület nagysága 0,099503 ha) lévő épületet átalakításával egy 793,38 m2  hasznos alapterületű üzemcsarnokot hozott létre.

A projekt eredményeként egy helyszínen történik a gyártás és az összeszerelés is. Magyarországon egyedüli késztermék előállító és forgalmazó a Kft. a kompozit anyagok (üveg- és telített poliésztergyanta keveréke - pultrusion composite) területén. Ez egy innovatív anyag, mely későbbi karbantartást nem igényel, könnyű, nem vezeti a hőt és elektromosságot, könnyű, de nagy teherbírású. Ezen anyagok ötvözik a fém és a műanyag legjobb tulajdonságait, így nyílászárók mellett ezen anyagból kiváló tulajdonságú vázszerkezetek, térkitöltő szerkezetek, csatornafedelek, stb készíthetőek. A cég termékeivel, innovatív anyagok felhasználásával, azt a célt hivatott elérni, hogy terjesztésükkel hozzájáruljon a fenntartható fejlődéshez, melyeknek az előállítása nem terheli meg a környezetet, tartós, jelentősen megnövelt élettartam mellett. Egyben erősíti a termékbe helyezett bizalmat, így a márkahűséget is ami új eladásokat generál. Újrahasznosított anyagokat tartalmaz, költséghatékony és korszerű technológiai megoldásokat, melyek az életciklus lejártakor, közömbösen viselkednek nem szennyezve a környezetet.

A fejlesztés eredményeként az anyagmegmunkáláshoz szükséges gépek is beszerzésre kerültek:

• Komplett festékszóró berendezés és a levegőellátó rendszer
  • MB 4 P Fúró-Maró gép
  • Festőrobot elszívó rendszer
  • Hőcserélő/befújó
  • Szikkasztó berendezés – alsópályás konvejor
  • Metallkraft LMS 400 H félautomata tárcsás daraboló
  • Metallkraft  BMBS 240 x 280 CNC-G-F automata szalagfűrész
  • Kompozit szerelőasztal pneumatikus célgép

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 1 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 4 darab új munkahelyet teremt.

További információ kérhető:

Király Károly ügyvezető igazgató