Társadalmasítási fórumsorozatot szervez az MNVH

2013. július 29. - Társadalmasítási fórumsorozatot szervez az MNVH

Társadalmasítási fórumsorozatot szervez az MNVH Augusztus első felében három állomásból álló fórumsorozatot szervez az MNVH az elkészült Vidékfejlesztési Program tervezetének társadalmasítása érdekében. A rendezvényeknek Tényő, Kunszállás és Pázmánd ad otthont.

Elkészült a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program tervezete, amellyel kapcsolatban a Vidékfejlesztési Minisztérium a véleménynyilvánítás, a hatékonyabb programalkotás, valamint a program megismertetése érdekében társadalmi egyeztetést kezdeményezett. A társadalmasítás eredményes megvalósítása a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) feladata. Ennek érdekében a Vidékfejlesztési Program tervezete azwww.mnvh.eu honlapon létrehozott „Vidékfejlesztési Program társadalmi egyeztetés” elnevezésű aloldalon hozzáférhető és véleményezhető.

Emellett a széles körben megvalósuló és hatékony társadalmasítási folyamat érdekében az MNVH három helyszínből álló fórumsorozatot szervez az alábbi időpontokban és helyszíneken:

  • 2013. augusztus 7. – Tényő IKSZT (9111 Tényő, Győri út 57.);
  • 2013. augusztus 8. – Kunszállás IKSZT (6115 Kunszállás, Kossuth Lajos utca 5.);
  • 2013. augusztus 13. – Pázmánd IKSZT (2476 Pázmánd, Fő utca 66.)

A fórumsorozat célja a következő hétéves tervezési időszakra (2014-2020) vonatkozó Vidékfejlesztési Program előzetes változatának bemutatása és társadalmi egyeztetése, ezáltal a résztvevők bevonása a programalkotási folyamatba és a közvetlen véleménynyilvánítás lehetőségének biztosítása.

A fórumokon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje 2013. augusztus 2., 10 óra. A regisztrációs lap valamint a fórumokra szóló meghívó letölthető a csatolmányból.