Tovább épülnek a határon átnyúló kapcsolatok

2013. február 14. - Tovább épülnek a határon átnyúló kapcsolatok

A mezőgazdaság stratégiai ágazat, amely kivezető utat jelenthet a gazdasági válságból, ezért a vidéki társadalmat erősíteni kell, az agráriumot pedig versenyhelyzetbe kell hozni - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Partiumi Gazdafórumon, Nagyváradon.
Budai Gyula hangsúlyozta, értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítására van szükség.  Azt is aláhúzta, hogy napjainkban különösen fontos az ivóvízbázis, a talaj, az élővilág és a környezet védelme.
Az államtitkár leszögezte: a magyar agrárkormányzat minden lehetséges segítséget megad a határon túli magyar gazdáknak az uniós támogatásokkal és az azokhoz való hozzáféréssel kapcsolatban, hogy ebben a kérdéskörben minél tájékozottabbak legyenek.
A nagyváradi konferenciát a partiumi régió agráriumban érdekelt szakembereinek, kis- és nagyvállalkozóinak, gazdaszervezeteinek, gazdálkodóinak szervezte a Pro Universitate Alapítvány, a Romániai Magyar Gazdák Egyesület Bihar megyei szervezete, valamint a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági és Környezetgazdálkodási Kara.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)