Városok és vidékük a gazdaságfejlesztésben

„A gazdaságfejlesztés új helyszínei: városok és vidékük” címmel tartanak konferenciát április 8-án 10 órai kezdettel Budapesten. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jelentkezési határidő április 2.

Hogyan lehet javítani az elérhetőséget és megőrizni a társadalmi vonzerőt a kis- és középvárosokban? Megfelelnek-e hazai városaink az erősödő környezeti érzékenység és a fenntartható városfejlődés követelményeinek? Milyen ösztönzők és fejlesztési eszközök megjelenése várható a 2014-2020-as tervezési időszakban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az „A gazdaságfejlesztés új helyszínei: városok és vidékük” című konferencia, amelyet április 8-án, a budapesti Barabás Villában (1122, Budapest, Városmajor u. 44.) rendez 10 órától a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft.

A rendezvény alkalmat teremt az aktív párbeszédre a meghívott kormányzati és ágazati szakértők, a megyei önkormányzatok képviselői, a vidéki megyei jogú városok, kis- és középvárosok és egyéb települések képviselői, valamint gazdaságfejlesztési szervezetek, vállalatok, klaszterek és kutatóintézetek képviselői között. A konferencia „Az európai vidék jövője – Új lehetőségek a vidéki városok és önkormányzatok közszolgáltatásainak fenntartható biztosítására” című nemzetközi EURUFU (Az Európai Vidék Jövője) projekt részeként zajlik. Annak tematikáját követve négy kulcsterület, az egészségipar, a helyi gazdaságfejlesztés és munkalehetőségek, a fenntartható mobilitás, valamint az oktatás-képzés tématerület szemszögéből vizsgálja a különböző fejlesztési és fejlesztéspolitikai kérdéseket.

A konferencia ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a szervezők a csatolmányban található jelentkezési lap – résztvevőnkénti – kitöltésével és annak eljuttatásával kérik jelezni az info@nth.gov.hu címre április 2-a 12 óráig. A rendezők felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy a konferencián csak korlátozott számban lehet részt venni, így a jelentkezés a beérkezés sorrendjében biztosított.

A konferencia pontos helyszínéről és elérhetőségéről a következő linken tájékozódhat: http://www.barabasvilla.eu/index.php?lang=hu&oldal=elerhetoseg-kapcsolat. A konferenciával kapcsolatos kérdés esetén, a következő telefonszámon érdeklődhet: +36 30 656-1123 (Kelenné Török Lívia).

További információk és a hír forrása: http://www.mnvh.eu/hirek/1188/20130329/varosok-es-videkuk-gazdasagfejlesztesben