Vidékfejlesztési Nap - Helyükre kerültek az új agrárpolitika alapkövei

2012. december 12. - Vidékfejlesztési Nap - Helyükre kerültek az új agrárpolitika alapkövei (teljes cikk)

A kormányzati ciklus első két évében helyükre kerültek az új agrárpolitika alapkövei - mondta Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára a fővárosban kedden a Vajdahunyad Várában tartott második Vidékfejlesztési Nap eseménysorozatának megnyitóján.

Poprády Géza hozzátette: a tárca a társadalmi egyeztetést követően alkotta meg átfogó vidékfejlesztési programját. Az idén pedig elindította a Nemzeti Vidékstratégia (NVS) keretprogramját, a Darányi Ignác Tervet. Ezzel a gazdálkodók - főként a fiatalok - számára ismét lehetőség nyílik a hosszú távú tervezésre, újra érdemes beruházni, fejleszteni.

A minisztérium átláthatóvá, hatékonnyá tette azt a rendszert, amelynek segítségével megvalósíthatók az ágazat elé kitűzött átfogó célok. Így a minisztérium - egyebek mellett - felkészült arra, hogy az unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) 2014-2020 közötti időszakában 100 százalékos hatékonysággal használja fel az ország a magyar vidék fejlesztésére szolgáló forrásokat.